Šolski center Šentjur

Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur 03/746 29 00

Eduroam navodila

Šolski center Šentjur nudi zaposlenim, dijakom in študentom možnost brezplačnega dostopa

do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM. Tako dodeljeni dostop ni namenjen komercialni uporabi. EDUROAM je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes (http://www.arnes.si/dostop).

 1. Kaj je Eduroam?

Storitev Eduroam omogoča  dijakom, študentom in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na našem zavodu in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam.

V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (fakultete, inštituti, osnovne in srednje šole...) v Sloveniji (http://www.eduroam.si
) in tujini (http://www.eduroam.org).

Omrežje je zasnovano tako, da lahko dijaki, študentje in zaposleni dostopajo transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini), in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v "domačem" omrežju Eduroam (npr. učitelj na ŠC Šentjur dostopa v zaščiteno omrežje Eduroam v Šentjurju ali Ljubljani… oz. v katerokoli omrežje Eduroam v tujini). Pri tem je tako sami ustanovi kot gostujočem uporabniku zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje.


2. Tehnične zahteve za dostop

V brezžično omrežje z imenom (SSID) eduroam se je mogoče povezati s prenosnim računalnikom, dlančnikom, telefonom; skratka z napravo, na kateri operacijski sistem in brezžični vmesnik podpira standard 802.11a/g/n ter varnostni protokol WPA1/2-Podjetniško (WPA1/2-Enterprise) in prijavni standard 802.1x z EAP-TTLS + PAP (enkripcija podatkov AES). 
 

3. Navodila za priklop

Navodila za priklop na našem zavodu:

1. Za uspešno prijavo morate imeti uporabniške podatke za AAI prijavo, ki jo dobite na šoli

2. Na povezavi SIO MDM prijava se prijavite s podatki, ki ste jih dobili na šoli in si spremenite geslo

3. Na spletni strani cat.eduroam.org izberite in namestite nameščevalnik za svoj opreacijski sistem glede na napravo iz katere se povezujete. Po uspešno nameščenem certifikatu vpišete svoje uporabniško ime in geslo in povezava bo opravljena.

V primeru težav, se lahko povežete tudi brez naloženega certifikata. Sledite navodilom na spodnji povezavi

Navodila za povezavo na ANDROID telefonih z aplikacijo geteduroam

Podrobna navodila za namestitev najdete na naslovu www.eduroam.si in Arnes (podrobna navodila za posamezen OS)

Navodila za nameščanje na IOS-iphone naprave

eduroam-si-logo

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information

Prevedi stran

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. . Vec o piskotkih in kako jih brisati najdete na strani Vec o piskotkih.

Strinjam se z uporabo spletnih piskotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information